Tuesday, 6 January 2015

Tabiat baik sesudah Diet : Makan Sayur!!

salam alaik
lama tak bersiaran
alhamdulillah
masa 1st jan 2015 haritu kami ada menimbang
syukur jazilan
turun lagi sebanyak 2kg
dari tarikh akhir yang kami timbang sebelum ni 98kg dah menurun kepada 96kg  just static kot or salah timbang ni.aduii
so far lately kami sangat busy dengan kerja , makanya dah tak dapat nak briskwalk even sekali seminggu pun
tapi Allah bantu jugak dengan pemakanan kami yang masih istiqamah jaga

oh ye..
salah satu tabiat baik sejak berdiet ni
kami suka makan sayur
bak orang putih kate
so eager la..
especially raw vege
tapi not with pencicah tambahan
just squeeze of fresh lime or orange tambah sikit minyak zaitun kalau ada and then kalau ada isi ayam or meatball chicken yang homemade la kalau ada
kalau tak just makan begitu je

nak kate minat dengan sautee' or sup sayur agak kureng la
entah kenapa

btw..how about you guys?!!
it's not late to get healty and fit.
kalau kami boleh yang dari 106 kg ni ke 96kg
takkan anda tak boleh kan?!!




1 comment:

yoorin melacolea said...

sampai dah berusia nak masuk 3 series ni x makan sayur.. kekekekeke.. tp now, nak ajar anak makan sayur.. ^_^ mak dia x makan xpe.. lol